В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бизнесът и образованието трябва да вървят ръка за ръка

Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ, В развитие, 06.07.2017

Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Образователна програма „Небанков финансов сектор“, организирана съвместно с Комисията за финансов надзор, фондация "Буров" и Министерството на образованието и науката, се води от идеята, че бизнесът и образованието трябва да вървят ръка за ръка.

Това заяви вицeпрезидентът на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) Детелина Смилкова в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова. Предаването е „В развитие“, а водещият – Делян Петришки.

„Ограмотяваме финансово най-добрите ученици, които се подбират от Министерството на образованието от над 20 града“, коментира Смилкова.

Вицепрезидентът разказа и за съвместни програми със застрахователни компании и с банки (познаващи своите проблемни зони), с които правят заданието за магистърската програма, т.е. екип от съответната компания и академичния екип обсъждат заедно как пропуските да бъдат запълнени така, че веднага, влизайки в редиците на компаниите, младите да започнат да работят.

„Всяка година правим поне по една нова магистратура, която отговаря на нуждите на пазара точно в този момент“, допълни Смилкова.

 

Целия разговор вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие