В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вратите, отваряни за бизнеса от европрограмата Хоризонт 2020

Никола Христович, експерт в областта на европейското финансиране на малките и средни предприятия, В развитие, 04.07.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Програмата „Хоризонт 2020“ е най-голямата централизирана програма на ЕС, за която се кандидатства директно онлайн. Тя има три приоритетни стълба – приложна наука, бизнес и отговор на обществени предизвикателства. Но най-интересен за бизнеса е инструментът за малки и средни предприятия.

Това коментира в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова експертът в областта на европейското финансиране на малките и средни предприятия Никола Христович. Предаването е „В развитие“, водещият – Делян Петришки.

Този инструмент има редица положителни особености. Първата такава е, че можеш да кандидатстваш само една предприятие, малко или средно, докато за всички други теми трябва да има поне три организации.

Друго добро нещо за бизнеса е, че има сесии, на които се кандидатства по отделните теми. Те са на всеки три месеца. Т.е. ако една организация не може да се класира с проекта си на една сесия, то може да се класира на следващата.

Кои са останалите възможности, които предоставя за бизнеса европрограмата?

Защо българският бизнес е плах иноватор?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие