В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европа върви бързо напред в екоинвестициите и България трябва да я последва

Тодор Бургуджиев във В развитие, 29.06.2017

Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Добрата новина е, че кръгът на "зелените" компании се увеличава със всяка година. Социалната отговорност, мисленето на компаниите за опазване на околната среда расте с едни добри темпове. Това каза Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България в интервю на Таня Харизанова, Bloomberg TV Bulgaria, от форум "Екоиновации и градска среда" за предаването "В развитие". 

"Стандартните неща в България вече са направени. Нужни са иновации и екоинвестиции. Все повече компании го правят. Не може със стандартни методи да се подобрява работната среда. Те трябва да бъдат иновативни".

Еврофинансирането, което предстои да бъде отпускано за екологични иновативни проекти, ще бъде ключово и българските компании трябва от сега да се подготвят, за да могат да се възползват от възможностите, които ще бъдат предоставени, обясни събеседникът. 

"Европа върви бързо напред и България трябва да я последва". 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие