В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Консумацията на биопродукти в България изпреварва производството

Д-р Стоилко Апостолов във В развитие, 28.06.2017

Д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните две години България е шампион в Европа по увеличение на площите заети с биопроизводство. Миналата година бяхме втори, след Русия, по ръст на този тип площи. Това ще се отрази и по магазините, но ще е нужно време. Това каза в предаването "В развитие" ​​д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА, в интервю на Таня Харизанова, Bloomberg TV Bulgaria от софийския фестивал "От нашата ферма - с любов за Вас".

"България не се отличава от световните тенденции. В последните 10-години има огромно увеличение на производството и особено на консумацията на биопродукти. Този скок е особено видим в Европа, САЩ и Япония, но лидер в тази тенденция е Китай. Това са четирите точки в света, където има най-голяма консумация на биопродукти".  

В България навлизането на този тренд е с малко по-бавни темпове, но въпреки това консумацията изпреварва производството. 

Повече можете да видите в репортажа:

 

Последни новини
Още от В развитие