В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Мобилният маркетинг и завръщането на личния контакт с потреблителя

Момчил Кюркчиев, основател на Leanplum, Георги Данов, ръководител на Leanplum за България, В развитие, 27.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мобилният маркетинг е начин за свързване с крайните клиенти и потребители на големите компании, за можеш да им предоставиш продукти и услуги, които са им нужни в подходящото време на подходящото място.

Това каза в ефира на „В развитие“ с водещ Велко Каменов основателят на компанията за мобилен маркетинг Момчил Кюркчиев. Гост в студиото бе и Георги Данов, ръководител на Leanplum за България.

„Мобилните устройства са много ключови за бъдещето на маркетинга в световен мащаб. Ако се погледна как навремето се е правил маркетинг – да вземем например един пазар в малко градче – там продавачът познава до голяма степен всичките си клиенти. С времето тази лична връзка вече се е загубила. Започваме да правим дигитален маркетинг на световно ниво, започваме да говорим за неща като спам, ненужни продукти, нелично отношение“, добави той.

„Това, което дава мобилното устройство на големите компании, е именно този личен достъп до потребителите. Тези устройства са изключително много, те са изключително добри в това да предоставят контекст, което е изключително важно за маркетинга“, посочи той

Какви са плановете на компанията, основана в Сан Франциско, за развитие в България? „В момента в България сме 17 човека. Обсъждали сме да пораснем 100% в рамките на година. Поддържаме по-компактен екип, защото залагаме на хора, които са на много високо ниво – т.нар. десетократно продуктивни програмисти“, каза на свой ред Георги Данов.

Вижте целия разговор:


 

Последни новини
Още от В развитие