В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Административната тежест – заради законови спънки, не по вина на общините

Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на Национално сдружение на общините в Република България, В развитие, 27.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В годините всяко правителство е говорело за намаляване на административната тежест за бизнеса. Много е важно да се дефинират тези 113 административни услуги, в които кабинета обяви, че ще има промени, облекчаващи бизнеса. Общините в действията си изпълняват разпоредби, приети от Народното събрание и правителството, и не трябва да се хвърля вината за административната тежест на тях.

Това заяви в студиото на „В развитие“ с Велко Каменов кметът на Кърджали и зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Хасан Азис.

„Когато един инвеститор дойде пред вратите на общината с определено инвестиционно намерение, той трябва да първо място да има например виза за проектиране, която се изкарва от общината докато се даде строителното разрешение. Но кметът, общината нямат никакви законови свободи, за да улесни процедурата за строително разрешение, защото тя е записана в Закона за устройство на територията“, каза още той.

„Правителството трябва да направи законови промени, които ще позволят на общините да улеснят работата с бизнеса“, добави Азис.

Вижте повече:
 


 

Последни новини
Още от В развитие