В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Председателството на ЕС е сериозна възможност за българския бизнес

Стамен Янев, председател на Българска агенция за инвестиции, във В развитие, 26.06.2017

Стамен Янев, председател на Българска агенция за инвестиции. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стамен Янев, председател на Българска агенция за инвестиции. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В приоритетите си за общото председателство на Европейския съюз Триото - България, Естония и Австрия - отчита това, че ЕС излиза от кризата, но това става бавно. Това предполага активно действие от страна на държавите членки. За това се поставят и определени приоритети - инвестиции и развитие на малките и средни предприятия. Това каза Стамен Янев, председател на "Българска агенция за инвестиции", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. "Трябва да имаме инвестиции, за да дадем перспектива на хората за кариерно развитие, да се обогатяват интелектуално".

"Голяма част от темите са постоянно развиващи се и евоюлиращи на ниво ЕС - единният енергиен пазар, сигурността, справедливостта - теми, съпътствали съюза в неговото развитие. Свързана е и темата за икономическите интереси, защото именно на тази база се сформира самият Европейски съюз".

Приемането на еврото в България би било сериозен печат, че в страната се случват реформи и отговаря на определени макроикономическите показатели и ще бъде още една гаранция, че България е привлекателно място за правене на бизнес и инвестиции, каза още гостът.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие