В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Картофите са изключително доходоносна култура в България

Димана Вълканова във В развитие, 26.06.2017

Димана Вълканова, управител на TigerAgri. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димана Вълканова, управител на TigerAgri. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По последни данни производството на зеленчуци през 2015 се е увеличило с 37% спрямо предходната година, като 27% от този ръст се дължи на картофопроизводството​. Това каза Димана Вълканова, управител на TigerAgri, организатор на дискусията "Бъдеще на картофопроизводството в България", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Картофите са изключително доходоносна култура. Мой клиент казва, че ако се вложат 100 хил. лв. се връщат 130 хил. лв., а и субсидиите са изключително добри", каза още гостенката. "Това създаде предпоставки и за навлизане в сектора на много нови инвеститори". 

"Основните пазари, от които се внасят картофи в България, са Полша и Германия. Там има ниски производствени разходи. Българската държава трябва да се намеси, за да защити производителите в България от дъмпинговите цени", каза още гостенката, но добави, че "българският картоф няма равен като качество". "Всички наши партньори, с които сме говорили, казват, че качествата на българските зеленчуци не могат да се сравнят с произвежданите в Западна Европа". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие