В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

ЕС трябва да защитава конкурентоспособността на качествените европейски стоки

Весела Цветкова, Министерството на земеделието, храните и горите, във В развитие, 26.06.2017

Весела Цветкова от Министерството на земеделието, храните и горите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Весела Цветкова от Министерството на земеделието, храните и горите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз трябва да бъде добре координирана с търговската политика и подкрепена с търговски споразумения, за да се постигне защита на европейските производители на международните пазари. Това е шансът на обединена Европа да постигне добро пласиране, конкурентоспособност и защитата на висококачествени, добре контролирани европейски селскостопански продукти на световния пазар. Това каза Весела Цветкова от Министерството на земеделието, храните и горите в интервю на бизнес редакторът на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова за предаването "В развитие".

"Последните години бяха примери за висока волатилност на пазара", каза събеседничката. По думите й като част от организацията на пазара са използвани редица инструменти, но "освен сега съществуващите инструменти, трябва да се търсят нови, още по-ефективни и гъвкави мерки за отделните сектори, които да са лесно приложими в различните държави членки".

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие