В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

2017 е решаваща за българската позиция по общоевропейската селскостопанска политика

Светлана Боянова във В развитие, 26.06.2017

 Светлана Боянова, председател на Институт за аграрни стратегии и иновации. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светлана Боянова, председател на Институт за аграрни стратегии и иновации. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акцентите за всяка държава в ЕС по отношение на Общоевропейската селскостопанска политика ще бъдат различни, но по-важното е да имаме обща европейска политика. Това каза Светлана Боянова, председател на Институт за аграрни стратегии и иновации, в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова за предаването "В развитие". "Целите са много високи и включват също и развитие на селските райони, и опазване на околната среда".

"Тази година е годината, в която трябва да се намерят отговори на повечето въпроси по отношение на единната позиция на България за Общоевропейската селскостопанска политика. Защото когато започне българското представителство на ЕС България трябва да бъде по-обрана и да търсим компромисни, допирни точки между всичките държави членки. Тук идва и темата за Brexit, която неминуемо ще има отражение. Тя ще повлияе не само на годишната финансова рамка, но може да се отрази и върху периода на действие на следващия  рамков период - да бъде не за седем години, а за пет". 

Трябва да се вземат предвид и други въпроси, като мигрантската криза и споразуменията със Световна търговска организация, каза още събеседничката. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие