В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Интересът на инвеститорите към БФБ се увеличава значително

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант, ЕЛАНА Трейдинг, В развитие, 23.06.2017

Цветослав Цачев, ЕЛАНА Трейдинг.Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветослав Цачев, ЕЛАНА Трейдинг.Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има много причини за оптимизъм на фона на високия ръст, който виждаме навсякъде по света. Това което движи фондовия пазар в момента са две неща – фундаментът, подобрението във финансовите резултати, даването на една много висока доходност от около 4% по отношение на дивидентите. На второ място това са повечето пари, които влизат към фондовата борса.

Това коментира в студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова главният инвестиционен консултант от „ЕЛАНА Трейдинг“ Цветослав Цачев.

„Ние се намираме в златната среда, като имаме фактори за стабилен растеж. В началото имаше предпазливост по отношение на растежа, но това беше нормално с оглед на предишния интерес на българските инвеститори към чуждите пазари, а не към БФБ. Ако допреди една година всички се интересуваха какво се случва с NASDAQ например, сега виждаме все по-голям и по-голям интерес към българската борса. Все още той, разбира се, не е преобладаващ, но е забележимо по-голям. Това се усеща и по паричните потоци, които се движат към БФБ“, посочи той.

„Сега хората гледат доста оптимистично на българската борса не само като място за правене на пари, а и като място, където могат да листнат компанията си, да наберат пари. Виждам и една държавна политика, която поставя като свой приоритет развитието на този сектор“, добави още Цачев.

Целия разговор вижте тук:

 

Последни новини
Още от В развитие