В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европа с нов лов на вещици в името на киберсигурността?

Ясен Танев във В развитие, 22.06.2017

Ясен Танев, експерт по киберсигурност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ясен Танев, експерт по киберсигурност. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Разговорите на външните министри на ЕС и решенията им във вразка с борбата с кибератаките са изключително симпатични по европейски, леко наивни. Искат да покажат по един приемлив начин, че ЕС е твърдо решен да спре опитите чрез кибератаки да се осъществява намеса в политически действия, като изборите във Франция, ситуацията в Холандия. Не трябва да забравяме и най-важните избори за Европа - тези в Германия. Това каза експертът по киберсигурност Ясен Танев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

"Ако, обаче, Европа не се саморегулира и не въведе стандарти за защита на данните в държавния сектор, а политическите партии не започнах да се отнасят отговорно към информацията, която обменят по електронен път, няма кой да ги защити".

"Трудно би могло да се идентифицира кой точно е автор на една кибератака и налагането на наказания, освен ако няма ясна, влязла в сила присъда, би било лов на вещици, към което никой в Европа не иска да се върне".

Докъде е стигнала Европа в областта на общата регулаторна рамка за киберсигурност?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие