В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българското хотелиерство догонва европейските нива

Tомас Емануел, директор Бизнес развитие, STR, В развитие, 22.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тенденциите в хотелиерския бранш в Европа са много позитивни, има значително нарастване на резултатите в сравнение с 2016. Има пазари с двуцифрен ръст – такива са например Будапеща и Белград.

Това коментира в пряко включване от студиото на Bloomberg в Лондон Tомас Емануел, директор Бизнес развитие в STR. Предаването е „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„По отношение на Централна и Източна Европа картината в сектора е позитивна. В последните години това е регион с много силно развитие поради ред причини. В тази част на Европа имаме политическа стабилност и икономически ръст. Освен това дестинациите там са безопасни, което е много важно днес. Пазарът става все по-горещ“, констатира Емануел.

Какво е мястото на България в тези тенденции

„Разглеждайки България, разглеждаме София, През миналата година в града приходите от хотелиерство са се повишили с 10%, а тази – с 19,5%. Хотелиерският пазар в София е в много добро състояние“, посочи анализаторът.

„Сравнявайки София с Европа – в българската столица има 62% заетост на легловата база, а в Европа е 67%. Тази разлика бързо бива заличавана“, каза още той.

Вижте повече:


 

Последни новини
Още от В развитие