В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Средногодишният ръст на цените на имотите ще достигне 4-8%

Ирена Перфанова и Добромир Ганев във В развитие, 21.06.2017

Ирена Перфанова и Добромир Ганев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ирена Перфанова и Добромир Ганев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Средногодишен ръст на цените на недвижимите имоти се очаква да достигне 4-8% в края на годината. Това коментира председателят на Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ) Ирена Перфанова в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите ѝ най-голям ръст на цените се наблюдава в сегмента на жилищните имоти, в частност среден клас недвижими имоти. 

Рискът от ръста при новото строителство пада върху предприемачите, които трябва да бъдат внимателни с очакванията си за реализация на паричните потоци, коментира от своя страна зам.-председателят на НСНИ Добромир Ганев.

Първото тримесечие на годината показа за първи път от 3 години насам спад на сделките, което може да бъде разчетено като знак за предприемачите да бъдат по-предпазливи и да правят внимателно своите проучвания, алармира той. 

Северната част на страната с изключение на Варна, Русе, Велико Търново, се развива по-бавно и пазарът на имоти е по-слаб отколкото в южната част, отбеляза още той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие