В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще се помирят ли Силициевата долина и Тръмп

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, 20.06.2017

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Срещата на Доналд Тръмп с умовете от Силициевата долина събужда много въпросителни. По-интересното е какво не знаем за срещата, защото много от дискусиите се провеждат при закрити за медиите врати. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

"Първата голяма среща на Тръмп с технологичните лидери се проведе още през декември миналата година. Тогава бяхме свидетели на високопарни снимки".

Този път намеренията бяха да не се повтори усещането, че един доминиращ президент се среща с вяли и покорни мениждъри на по принцип една много мощна индустрия, каза още Попов. "Всичко трябваше да протече по различен начин".

Американския технологичен съвет, учреден с указ на Тръмп през май, трябва да даде решение чрез срещи не само на високо, но и на по-ниско, експертно ниво, на проблемите на американската администрация и да доведе до по-ефикасно управление - по-добри услуги на по-ниски цени. 

Кои бяха ключовите отсъстващи? Какви ще бъдат отстъпките, на които е склонен Тръмп?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие