В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Поглед върху акцентите от изминалата седмица

Златко Желев, Dnes.bg, и Бойчо Попов, Investor.bg, В развитие, 12.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През изминалата седмица станахме свидетели на приключването на голямата банкова сделка по придобиването от страна на белгийската KBC Груп за ОББ и Интерлийз от националната банка на Гърция. Общата сума на транзакцията е €610 млн., което представлява 1,1 пъти общата счетоводна стойност на двете придобивани компании за 2016. Изпълнителен директор на обединената банка в резултат на сливането между ОББ и Сибанк, която ще се казва ОББ, става Петър Андронов.

Така обобщи най-голямото корпоративно събитие в България от изминалата седмица главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Във „В развитие“  с водещ Вероника Денизова в традиционния обзор на събитията от изминалата седмица се включи и главният редактор на Dnes.bg Златко Желев.

„През миналата седмица парламентът отхвърли идеята за мажоритарен вот, лансирана от референдума на Слави Трифонов, като Обединените патриоти и ДПС наклониха везните в посока отхвърлянето на законопроекта. Лично аз съм щастлив от този факт. Не смятам, че българите сме узрели за такъв тип система“, каза на свой ред Желев, посочвайки като аргумент местните „дерибеи“ в малките населени места, които биха могли да купят вота на съгражданите си и да станат народни представители.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие