В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Цифровизация на банковите услуги в България

Калин Радев, гл. изп. директор на Софтуер Груп, във В развитие, 16.06.2017

 Калин Радев, главен изп. директор на Софтуер Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калин Радев, главен изп. директор на Софтуер Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако някой не е започнал да работи още по въпроса за електронното банкиране, той вече е закъснял, защото технологичните проекти обикновено отнемат време. Това каза Калин Радев, главен изп. директор на Софтуер Груп, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Процесът е започнал отдавна, голяма част от потребителите ползват голяма част от продуктите - интернет банкиране и мобилно банкиране вече се считат за традиционни. Говорим вече за следваща фаза, когато нещата се задълбочават драстично, каза Радев. По думите му чрез използване на технологии се модифицират нещата и се предоставят нови услуги, свързани с оперативната ефективност на различните институции. 

Банките са наясно, че трансформирането на услугите в посока електронизация, е важен и задължителен процес, каза събеседникът. "Големите работят усилено, а много от малките институции, които имат да разрешават други проблеми, но някои от предизвикателствата имат конкретни срокове, свързани с европейски директиви, които влизат в сила и това ще отвори вратата за други играчи на този пазар. Така че няма много време"

Какви са ползите за банковата администрация и за потребителите от въвеждането на електронното банкиране? Висшият мениджмънт на банките у нас отговорили ли са си на въпросите защо е нужно електронното банкиране? Къде стои България по пътя на цифровизацията на банковия сектор?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие