В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Отпадането на роуминга няма да оскъпи други мобилни услуги

Славена Павлова и Любомир Малоселски от Vivacom, В развитие, 16.06.2017

Славена Павлова и Любомир Малоселски от Vivacom. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Славена Павлова и Любомир Малоселски от Vivacom. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Опасенията, свързани с увеличаването на таксите за други мобилни услуги в следствие на официалното отпадане на роуминга в ЕС, не са оправдани. Това коментира Любомир Малоселски, мениджър Продукти и услуги за крайни клиенти от Vivacom, в ефира на "В развитие" с Велко Каменов.  

По думите му условията с новата роуминг регулация, валидни от вчера, вече са приложими към всички действащи абонати без да се налага преподписване на договорите. 

Регулацията е насочена към потребителите, които периодично пътуват в рамките на съюза, коментира от своя страна Славена Павлова, мениджър Регулация във Vivacom. "Всеки, който има непрекъснат престой в рамките на ЕС  от четири месеца ще бъде уведомен от неговия оператор за това, че е достигнал тези четири месеца и предупреден, че при последващо ползване на услуги в роуминг ще се прилагат допълнителни такси", посочи тя.

"Ако потребителят в рамките на двуседмичен период от получаване на уведомлението се завърне в България, такива такси няма да се прилагат", допълни Павлова.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие