В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Иде ли краят на бюрократичния лабиринт от гишета в общините

Дончо Барбалов във В развитие, 16.06.2017

Дончо Барбалов, зам-кмет на Столична община. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Дончо Барбалов, зам-кмет на Столична община. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ще се освободи ресурс в рамките на администрацията и служителите ще могат да изпълняват други дейности и съответно да се предлагат нови услуги. Това каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Премиерът Борисов проведе работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която бяха обсъдени мерки за намаляване на административната тежест и облекчаване на работата на гражданите. До седмица, стана ясно, ще заработят първите електронни регистри, за да могат гражданите да не се редят на опашки и на различни гишета за всеки отделен документ. Чиновниците ще имат електронен достъп до тях.  

"Облекчаване на режима на прехвърляне на МПС. Беше обсъден и общия подход за въвеждане на нови услуги, базирани на съвременни електронни системи за обмяна на информация по електронен път между ведомствата. Това би следвало да облекчи, както гражданите, така и администрацията", каза Барбалов.

Ще се наложи ли съкращаване на служители? С колко ще намалеят приходите на общините в следствие на тези мерки? Защо все още се налага да се прибягва до старите механизми за административно обслужване, въпреки въведените промени, свързани с електронизацията? Как ще се промени методът на санкциониране на държавните служители, които не спазват новите правила и изискват от гражданите документи, до които администрацията има достъп по служебен път?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие