В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите след решението на Фед и BoE

Димитър Цонев, Admiral Markets, В развитие, 15.06.2017

Джанет Йелън, председател на Федералния резерв на САЩ. 14.06.2017. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Джанет Йелън, председател на Федералния резерв на САЩ. 14.06.2017. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Отражение на пазарите оказа не толкова направеното от Фед вчера, а това, че не бе отдадено толкова голямо значение на данните от търговията на дребно, които бяха не толкова добри, колкото бяха очакванията. Това каза Димитър Цонев, Admiral Markets, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. "Пазарът очакваше доста по-добри данни, но въпреки това Фед увеличиха лихвите и ще има още едно увеличение. Това е малко по-агресивна политика от очакваната от пазарните участници. За това има и някакво връщане на индексите". 

 Това не бе изненадващо, каза събеседникът. "Разпродажбите започнаха още от миналата седмица с Nasdaq. Той бе някаква индикация, че ще има задържане преди да продължим нагоре".

"Доларът се повиши доста. Доста продажби имаше при златото и среброто. Евро/доларът падна. Първата реакция беше нагоре, а след обявяването на това какво са решили за 2017, видяхме че Долар индекса се качи". "Доларът ще продължи да бъде силен поне през следващите няколко месеца".

Какво се случва при облигационния пазар? Ще наблюдаваме ли агресивна банкова политика и във Великобритания? Как се стреми да завърши Йелън своя мандат?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие