В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ограничаването на кешовите плащания ще изсветли българската икономика

Диана Йорданова във В развитие, 15.06.2017

Диана Йорданова, депутат от ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Диана Йорданова, депутат от ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основните промени, които се обсъждат в комисиите на парламента, касаят транспониране на европейските директиви и като цяло измененията са в посока борба със сивата икономика. Това каза Диана Йорданова, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Другата част касаят недобрите търговски практики, относно прехвърляне на дялове на фирми и отговорността, която трябва да носят, не само собствениците на фирми, а и лицата, упълномощавани от тях, за извършването на търговската дейност".

"Ограничаването на кешовите плащания също е част от цялостната концепция на правителството и на министерството на финансите. Предложението е лимитът за плащане в брой да бъде до 1000 лв. Тепърва, обаче предстои обсъждането в Комисията по бюджет и финанси, както и в Пленарна зала. Ще изискаме справка за останалите европейски страни - в колко страни се прилага и какъв е прага. Тази промяна се налага от една стана заради борбата с нелоялните търговски практики, а от друга - заради борбата със сивата икономика".

Предложението е в рамките на две години, първо да се намали прага на кешовите плащания на 5000 лв., а след това и до 1000, обясни Йорданова.

 

Последни новини
Още от В развитие