В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Индустриалните инвестиции в България

Галина Денева във В развитие, 15.06.2017

Галина Денева, гл. финансов директор на Индустриален холдинг България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Галина Денева, гл. финансов директор на Индустриален холдинг България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Годината започна доста добре за дружествата от групата. Това каза Галина Денева, гл. финансов директор на Индустриален холдинг България, по повод  финансовите резултати на Индустриален холдинг "България" в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "В края на май публикувахме консолидирания си отчет за първо тримесечие. На печалба сме в размер на 1,327 хил. лв., от която почти цялата е за мажоритарните собственици, тъй като миноритарното участие в групата е доста малко". 

"Всички сегменти на групата бележат ръст. Развива се добре машиностроенето, и като приходи нараства, и като рентабилност", отбеляза Денева. Морският транспорт бележи ръст след доста трудни две години и пристанищната дейност се развива добре. Надяваме се тези тенденции да се задържат до края на годината".

"В момента имаме 22 дъщерни дружества, като във всички имаме контролен пакет. Нямаме асоциирани, политиката на холдинга е да се инвестира в дружества, в които можем да определяме тяхното развитие".

"Отраслите са различни, но гарантират сравнително добра възвращаемост на инвестицията. Традиционно цикличните отрасли, естествено, не гарантират такава възвращаемост, както финансовия сектор и софтуерната индустрия, но например един кораб, при нормален пазар, за около 10-на години може да възвърне инвестицията в него", каза Денева.

Какви са ключовите фактори, които правят успешен един финансов директор? Каква е дивидентната политика на холдинга? Как ще се отрази новата методология на БФБ-София?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие