В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България подготвя стратегически жп проекти за връзки с Балканите

Галина Василева, директор Координация на програми и проекти към МТИТС, В развитие, 15.06.2017

Галина Василева, директор на дирекция Координация на програми и проекти към МТИТС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Галина Василева, директор на дирекция Координация на програми и проекти към МТИТС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейското финансиране на транспортни проекти 2014-2020 достига размер от 1,9 млрд. евро, разпределени между Европейския фонд за регионално развитие и Кохенизонния фонд. Това каза директорът на дирекция "Координация на програми и проекти" към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Галина Василева в интервю на Таня Харизанова за предаването "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите ѝ като приоритетни проекти за отваряне на границите между България и страните от Балканския регион е заложено доизграждането на автомагистрала "Струма". "По отношение на железопътната инфраструктура в момента се финансира подготовката на проектите, които свързват София с границата с Македония и Сърбия. Отделен е значителен финансов ресурс и време да бъдат подготвени техническите проекти", коментира още тя.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие