В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Премахването на знаците за камери за скорост само ще увеличи катастрофите и убитите

Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България, В развитие, 14.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Премахването на пътните знаци, указващи за наличието на камери за скорост, няма да доведе нито до увеличаване на приходите от глоби, нито на намаляване на нарушенията. Просто ще се увеличи броя на произшествията и броя на убитите.

Такова мнение изказа в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев. Припомняме, че днес (14 юни) парламентът прие на първо четене промени в ЗДвП, по силата на които следва да бъдат премахнати пътните знаци, указващи наличието на камери за контрол на скоростта. Един от мотивите на управляващата партия ГЕРБ, внесла законопроекта, е че тези знаци нямат ефект, поради факта, че водачите карат в ограничението само в района на камерата, а след това продължават да шофират с превишена скорост.

„Спомняте ли си някаква мярка през последните 7-8 години, която да е била прилагана и да е бил постигнат някакъв ефект? Аз не си спомням. Всички тези мерки се предлагат все от едни експерти, едни специалисти, все едни и същи хора. Явно целта е друга“, коментира още Георгиев.

„Пилеят се страшно много държавни пари и колкото повече се пилеят, толкова повече се увеличава броят на убитите“, добави гостът в студиото.

„Катаджиите не са и спирали да се крият по храстите. Те никога не са виждали в своята дейност някаква превенция, услуга на хората, помощ на водачите. Те излизат на лов, колкото повече дивеч ударят, толкова по-голяма гордост“, каза още той

Обстоен коментар по темата, както и поглед върху проблемите в системата за придобиване на свидетелства за управление на МПС, вижте във видеото с целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие