В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарният резонанс на победата на Макрон и фиаското на Мей

Валентин Маринов, директор Валутни стратегии за страните от Г-10 в Credit Agricole, В развитие, 14.06.2017

Сградата на Bank of England. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Сградата на Bank of England. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

В момента позицията на Bank of England в момента никак не е добра. А политическата несигурност в никакъв случай не помага. Стагфлацията се увеличава все по-видимо през последните няколко дни. Това се отразява на нивото на лирата, респективно на потреблението.

Това коментира в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки Валентин Маринов, директор „Валутни стратегии“ за страните от Г10 в Credit Agricole.

Фокусът на разговора бе преместен и на възхода на френския президент Еманюел Макрон, който все повече затвърди позициите си след победата на движението му En Marche ! на първия тур на парламентарните избори в западноевропейската страна. Какви са икономическите отражения на този процес?

Политически рискове, исторически погледнато, са трудни за предсказване. Със сигурност победата на Макрон спомага за възстановяването на еврозоната. Това, което може да се получи като проблем, е че валутният пазар вече е променил представата си за еврото. Намалява разликата между евро и долар. Голяма е промяната във визията на инвеститорите“, каза Маринов.

Обстойна дисекция на засегнатите проблеми, както и коментар относно очакванията от днешното решение на Фед за нивата на основния лихвен процент вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие