В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Биткойнът може да достигне $3500

Димитър Пенчев, експерт по криптовалути, В развитие, 14.06.2017

Димитър Пенчев, експерт по криптовалути. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Пенчев, експерт по криптовалути. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Биткойнът ще продължи да расте, като се очаква да достигне около $3500 до началото на август. Това прогнозира експертът по криптовалути Димитър Пенчев в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите му в началото на август има голяма вероятност монетата да бъде разделена на две, което ще внесе паника на пазара и цената ще спадне. "За сметка на това етериум набира огромна скорост и достига пазарна капитализацията около $35 млрд.", допълни Пенчев. 

В началото на годината биткойн държеше около 90% от капитализацията на всички криптовалути, докато в момента започва да изостава на фона на по-големите възможности, които дава етериум, например, посочи той. Ръстът на тази криптовалута от своя страна може да се обясни с интереса на Русия и насочването ѝ към новите технологии, плановете на Китай да направи собствена криптовалута - юан на базата на етериум блокчейн, навлизането на все повече ICO-та, поясни Пенчев.

"Швеция обмисля на базата на блокчейн да регулира всички недвижими имоти, като целта е да се ограничи кражбата на недвижимо имущество", допълни експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие