В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Човешкият фактор - все по-важен за банковия сектор въпреки дигитализацията

Софи Бертин, Parnima Consulting, В развитие, 13.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тенденциите във финансовите иновации са много. Смятам, че банките винаги са били иновативни – още когато започнаха да използват банкоматите и различните видове разплащателни услуги .

Това каза в интервю пред бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова основателят и изпълнителен директор на Parnima Consulting Софи Бертин. Бертин се включи в предаването „В развитие“ от провеждащия се днес (13 юни) в столицата финансов форум „Иновации“. Престижната среща на банкери и финансисти е организирана от асоциация „Банка на годината“ в партньорство с УНСС.

„Тенденциите в момента е все повече и повече да се свързват различни технологии, за да може човек например може да види на телефона си къде е най-близката банка, как може най-лесно да плати, какви други продукти се предлагат. И всичко това по един много лесен начин, където самото „клиентско преживяване“ да бъде приятно и лесно. Но това предполага много голяма сигурност, интеграция на различни платформи и технологии, интеграция на различни продукти и услуги“, добави основателя на Parnima Consulting.

„Човешкият фактор в банкирането не намалява. Това е така, защото хората все още искат да имат контакт с някого, когато използват дадени услуги. Освен това човешкият фактор не е само връзката между обслужването и клиента, а е всичко, стоящо зад него. Това са алгоритмите, които се пишат, системите, които обслужват банките“, каза още Бертин.

„Това са хора, които поддържат тези системи, хора, които решават стратегиите на банките, това са хора, които решават къде да се инвестира и какво да се инвестира. Така че човешкият фактор не намалява, а напротив – ще стане все по-важен, за да може цялата система да действа безпрепятствено“, посочи тя.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие