В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колкото по-голямо е предприятието, толкова повече губи от сивата икономика

Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ, във В развитие, 12.06.2017

Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За бизнеса е проблем нелоялната конкуренция, която срещаме - при заобикаляне на социални плащания или неотчитане на продажби. Това каза Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ,  в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова от церемонията Годишни награди "Икономика на светло 2016" на АИКБ. 

"Мащабът на едно предприятие е пропорционален на загубите, които то търпи в следствие на сивата икономика и нелоялната конкуренция, която се ражда в следствие на нея".

Освен това професии, като лекари, учители, полицаи зависят от плащанията към бюджета, а единственият начин да се задържат най-добрите специалисти е да им се осигури достойно заплащане, каза още събеседникът. "За това сме принудени да признаем, най-сетне, че не може да си спестяваме това, което дължим на държавата, а да очакваме от нея грижа, каквато ни се струва, че трябва да има към нас". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие