В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Френският модел за връзка между бизнеса и образованието, приложен в България

Йонуц Фаркаш, Шнайдер Електрик и Валери Дрейк, Френски културен институт, във В развитие, 12.06.2017

Йонуц Фаркаш, Шнайдер Електрик и Валери Дрейк, Френски културен институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йонуц Фаркаш, Шнайдер Електрик и Валери Дрейк, Френски културен институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Съвместна инициатива на Френският културен институт в България и Шнайдер Електрик свързва бизнеса и учениците в областта електрониката, електротехниката и автоматиката. 

"Основната цел е да свържем по-добре образованието и бизнеса, защото през последните 5-10 години се забелязва, че има нужда от по-добра връзка и от помощ за младите хора, които искат да развият кариера в областта на автоматизацията и електрониката. Опитваме се да намерим по-добър начин да им помогнем и да разберат какви компании има в България", заяви Валери Дрейк,  аташе по образователно сътрудничество към Френския културен институт в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Две училища са включени в инициативата - Софийската професионална гимназия „Джон Атанасов“, а другото е Професионалната гимназия по електротехника и автоматика", каза Дрейк. 

Ние участваме в подобни инициативи отдавна и когато чухме, че Френският институт иска да приложи такава програма в България се възползвахме, защото считаме за важно да се споделят знания и към училищата. Ние инвестираме над 1 млрд. евро годишно в развитие, а решенията, които се вземат в тази връзка изискват много сериозна професионална подготовка и знания на кадрите, каза от своя страна Йонуц Фаркаш, рег. мениджър на Шнайдер Електрик за България, Албания, Македония и Косово. 

"България принадлежи на регион, който е стълб на развитие. Очакванията ни за 2017 бяха да бъде предизвикателна, но ние имахме добри очаквания. Първата половина на годината изпълни нашите очаквания. До този момент не сме имали сериозни изненади. Нещата се получават добре, което е добър знак. Тук присъстват и нашите партньори и конкуренти. Виждаме и, че местният бизнес се развива и нашият основен бизнес е именно с тях", заяви Фаркаш.

Какво представлява проектът You Robot? Какви са приимуществата да се работи за компания като Шнайдер Електрик? Как се развива инвестицията на Шнайдер Електрик в България? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие