В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тереза Мей е в абсолютна безизходица

Йордан Агов, политически анализатор, В развитие, 09.06.2017

Йордан Агов, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йордан Агов, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първоначалната визия на Тереза Мей за процеса по Brexit със сигурност няма да се изпълни. Британският премиер е в абсолютна безизходица - тя трябва да пази лидерството си в Консервативната партия без мнозинство в парламента и без опции за свикване на парламентарни избори. Това коментира политическият анализатор Йордан Агов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки.  

По думите му Тереза Мей ще започне преговорите до момента, в който е постъпила достатъчно отговорно, за да може вече да отстъпи.

Предсрочни избори е възможно да бъдат проведени, коментира още той. "Функцията на този парламент е да свърши дадена работа върху Brexit, а след което да се разпусне", допълни политическият анализатор. 

Премиерът Тереза Мей и нейният екип не успяха да видят и усетят течението в обществата, посочи той. "Не става въпрос за тактически грешки в хода на кампанията, а за течение, което беше предопределено за Консервативната партия още от провала на Камерън и от това, че Мей не беше избрана", обясни политическият анализатор.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие