В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Клатят ли се краката на идеята за твърд Brexit

Петър Чолаков във В развитие, 09.06.2017

Петър Чолаков, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Чолаков, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатите от изборите са разочароващи и Тереза Мей е големият губещ. Успехът на лейбъристката партия, макар да няма мнозинство, но това увеличение на подкрепата се дължи на политиката на самият Корбин. Това каза политологът Петър Чолаков в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"В тази ситуация тези политики, които Мей постави, което говори в началото - за един твърд Brexit вече са поставени под съмнение. Не е ясно колко ще бъдат стабилни нейните позиции при самата сделка за Brexit".

Brexit при всички положения изглежда неизбежен, но въпросът е каква точно ще бъде сделката, каза гостът.

Резултатът от Brexit ще бъде негативен от икономическа гледна точка, какъвто и вариант за изход от Европейския съюз да бъде избран. За европейските страни също ефектът ще бъде негативен, а за България ефектът ще бъде по-скоро косвен, заяви събеседникът.

По думите му "паневропейската тенденция", проявявана на изборите, е да се търсят алтернативи на статуквото, да се търсят "нови хора - месии, харизматици". Имат ли "полезен ход" на традиционните партии в тази нова политическа ситуация?

Какви са перспективите за бъдещ референдум в Шотландия? Какви са сценариите за бъдещ развитие в политически план на Великобритания след вота? Кои са ключовите дати, които предстоят? Има ли пилот в самолета на Великобритания в момента или се движи на автопилот? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие