В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Възможен e военен конфликт в Персийския залив

Аспарух Карастоянов, председател на Българо-катарски бизнес съвет, В развитие, 07.06.2017

Аспарух Карастоянов,председател на Българо-катарски бизнес съвет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Аспарух Карастоянов,председател на Българо-катарски бизнес съвет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В залива ще има военен конфликт. Това заяви бившият търговски представител на страната ни в Персийския залив и председателят на Българо-катарския бизнес съвет Аспарух Карастоянов в ефира на предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Забележете, че Кувейт и Оман не подкрепиха тези санкции, т.е. останаха настрани“, коментира Карастоянов.

По думите му тези две страни наблюдават процеса, знаейки, че и останалите имат връзка с терористични организации чрез финансиране, негласна подкрепа или намеса.

„За да направим обективна оценка, най-добре е да погледнем какъв е потенциалът на района като икономически ръст в последните години, когато цената на петрола спадна, както и в чия полза е това“, каза още председателят на Българо-катарски бизнес съвет.

„Едни военни действия в този район автоматично ще доведат до рязко покачване на цената на енергийните доставки - петрол и газ“, допълни той.

„Обикновено големите играчи на борсата подготвят събитие, при което те вече се готови, заели са фючърсни позиции и през фючърсите правят огромна печалба. Следващата крачка ще бъде временно успокоение, а после е следващата поредната атака.“, прогнозира Карастоянов.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие