В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българският туризъм има нужда от единен глас, за да отстоява интересите си

Мартин Захариев във В развитие, 07.06.2017

Мартин Захариев от Националния борд по туризъм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Захариев от Националния борд по туризъм. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Оказва се, че туризмът има много говорители, което аз идентифицирам като голям проблем. Това е много удобно за институциите, за държавната власт и управление. Това каза Мартин Захариев от Националния борд по туризъм в интервю на Иван Нончев, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие". "Така властта си говори с много страни, а винаги има несъгласни. Това е удобно извинение на властта да не изпълни едно или друго искане на сектора".

"Трябва да успеем да се консолидираме и със свързаните индустрии, да успеем да конституираме единна национална хотелиерска организация, която да е говорител на сектора пред институциите на национално и на европейско ниво". 

Ключовият проблем за туризма тази година ще се окаже липсата на квалифицирана работна ръка. За пореден сезон се потвърждава, че България е low cost дестинация и изпускаме "скъпите" туристи, каза още събеседникът.

Как се изгражда национален бранд в сравнение с корпоративния? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие