В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Търси се устойчиво решение за финансирането на ВиК сектора

Малина Крумова, зам.-министър на МРРБ, във В развитие, 06.06.2017

 Малина Крумова, зам.-министър на МРРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Малина Крумова, зам.-министър на МРРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Подготвя се финансова стратегия за цялостното финансиране на ютилити сектора в неговата ВиК част, защото проблемът не е еднозначен и не е никак прост. Това каза Малина Крумова, зам.-министър на МРРБ, в интервю на Таня Харизанова, бизнес редактор на Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие".  "Трябва да постигнем устойчиво изграждане и поддръжка на инфраструктурата, но това да става с достатъчно добро качество и на поносими за населението цени".

Тук възниква въпросът как изчисляваме поносимостта на цената.Има предложени няколко модела, които се обсъждат в момента, каза Крумова. "Търсим устойчивост и в същото време генериране на достатъчно ресурси, за да може да бъде поддържана мрежата, защото по-голямата част от проблемите възникват, когато операторите нямат достатъчно средства и наличната структура не може да бъде поддържана на достатъчно високо ниво".

"Навлизането на новите технологии във ВиК сектора може да доведе до рязко спестяване на разходи и от друга страна да повиши качеството на услугата".

Ще има ли помощи за подпомагане на населението или ще се използват други механизми? Какви са тенденциите в ютилити сектора?

Вижте целия коментар в прякото включване от конференцията:

 

Последни новини
Още от В развитие