В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Данъчната реформа на Тръмп - следващият черен лебед?

Никола Кирилов, ръководител валутна търговия в Societe Generale Експресбанк, В развитие, 06.06.2017

Сградата на Фед във Вашингтон. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Сградата на Фед във Вашингтон. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Нереализирането на прокламираната от президента Доналд Тръмп данъчна реформа е най-големият черен лебед, който може да се случи през следващи 12 месеца. Това коментира ръководителят валутна търговия в Societe Generale Експресбанк Никола Кирилов в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му политическите рискове, непредвидимостта, стъпките, които предприема администрацията на Тръмп водят до леко нежелание на инвеститорите да заложат на щатския долар.

Големите корпоративни клиенти в България развиват бизнеса си успешно и в много от случаите техният фокус не е да инвестират свободния финансов ресурс във финансови инструменти, коментира още Кирилов. 

Доходността на инвестиране в собствен бизнес е с много по-добра възръщаемост, отколкото в конкретни финансови инструменти, допълни той, обяснявайки, че това е благоприятствано от добрите нива на банковото финансиране, както и от сериозно акумулирания финансов ресурс.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие