В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дяловото финансиране все още е екзотика за България

Валери Петров, партньор в AXXESS CAPITAL, В развитие, 05.06.2017

Валери Петров, партньор в AXXESS CAPITAL. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валери Петров, партньор в AXXESS CAPITAL. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фондовете за рискови инвестиции са традиционно начин за финансиране в развитите пазари, докато в България все още е слабо развит. Малко компании се възползват от подобен тип инвестиции. Това коментира партньорът в AXXESS CAPITAL Валери Петров, който бе един от лекторите на организираната от Investor.bg конференция Клуб Инвестор Предприемачество, в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му фондовете за дялово финансиране очакват да имат партньор. "Очакванията са да има добро разбиране за стратегията за развитие на компанията в средносрочен аспект, добър мениджмънт, добър продукт и сравнително изрядно водене на документация и отчетност във фирмата", допълни той.

Фондът за дялови инвестиции не просто дава капитал, коментира Петров. "Той може да бъде полезен по много други начини, допринасяйки с мрежа от контакти, ноу-хау, начини за управление, добри корпоративни практики, привличане на допълнителен ресурс под формата на кредити", обясни той. Дяловото финансиране служи като ракетоносител за развитието на един бизнес и ускоряване на растежа му, отбеляза експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие