В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Събитията около Великобритания ще диктуват новините и следващата седмица

Златко Желев и Бойчо Попов във В развитие, 05.06.2017

Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Безспорно най-голямото събитие, което стана през седмицата е терористичният акт на Лондонския мост. Ужасяващо отново. За жалост отново с невинни жертви. За жалост отново с терористи, които сме си отгледали тук, в Европа. Това коментира Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Знае се вече кои са те. Очакваме буквално до часове лондонската полиция да съобщи техните имена. Знаем за конфликта между Тръмп и кмета на Лондон. Тръмп се зарече да изкорени от дъно конфликта", коментира още Желев.

Той добави, че това изказване контрастира на факта, че с действията си в миналото САЩ е част от самото зараждане на проблема. 

Очевидно дори и инвеститорите вече претръпнаха на този тип действия, като заплашват да станат част от нашето ежедневие, каза от своя страна Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, който също коментира събитията от изминалата седмица и тези, които предстоят през идната. 

"Изборите във Великобритания ще се следят много изкъсо от пазарите. Първите резултати ще започнат да излизат в нощта срещу петък и това ще повлияе на курса на лирата", каза Попов.

Какви бяха реакциите на политическите лидери и на други значими фигури в света по повод на атентатите в Лондон? Какви са изводите от трагедията на магистрала Тракия, при която загубиха живота си мигранти и техния трафикант? Минава ли решението за европейската сигурност през създаването на обща европейска армия? Какви са шансовете след подобрената перспектива за България, с която две реномирани световни рейтингови агенции зарадваха българската общественост, да последва повишаване и на кредитния рейтинг на България? Ще се състои ли задълбоченият анализ на необходимите мерки за борба с войната на пътищата преди да бъдат въведени промени? Кои са основните събития, които пазарите ще следят през следващата седмица? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие