В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Лондон пренарежда приоритетите си след терористичния акт

Ед Лъдлоу, Bloomberg Лондон, във В развитие, 05.06.2017

Ед Лъдлоу, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ед Лъдлоу, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Полицейските проверки в Лондон продължават от ранните часове на тази сутрин. Полицаите влязоха на два адреса вчера и арестуваха 12 души, като един от тях бе пуснат без да му бъдат повдигнати обвинения. Все още не ясна самоличността на тримата терористи, застреляни от полицията. Това каза в пряко включване от London Bridge Ед Лъдлоу, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.   

"Полицията помоли медиите да не разкриват имената им, но казаха, че се сигурни, че това са всички замесени и няма останали заподозрени на свобода". 

Шефът на полицията каза, че това е вътрешно дело, което включва хора, родени и израсли във Великобритания, каза още Лъдлоу. "Решението не е в увеличаване на броя на въоръжените полицаи по улиците на Лондон, заяви шефът на полицията".

"В момента Тереза Мей обсъжда ситуацията във формата "Кобра", допълни Ед Лъдлоу. Мей смени риториката си. Тя говореше за устойчивостта на британския народ, но вчера чухме съвсем различна риторика", каза още Лъдлоу.

Какви са исканията на Мей, които ще постави на дневен ред за обсъждане в обществото, като реакция на атентатите?  Какви са политическите реакции на фона на предстоящите избори?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие