В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Отказът на Тръмп от Парижкото споразумение не е добър лидерски ход

Нона Караджова, бивш министър на околната среда и водите, В развитие, 02.06.2017

Нона Караджова, бивш министър на околната среда и водите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Нона Караджова, бивш министър на околната среда и водите. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Прави впечатление това, че дори водещи въгледобивни компании в САЩ са се обърнали към президента с искане да не се оттегля от споразумението. Това коментира бившият министър на околната среда и водите Нона Караджова в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще извади САЩ от Парижкото споразумение за климата, но само за да започне отново преговори за влизане в него.

„За мен това е по-скоро демонстрация на сила пред световната общност, отколкото на притеснения за икономиката на САЩ“, заяви Караджова.

По думите ѝ този акт ще има отражение не толкова върху околната среда и глобалните климатични промени, отколкото върху стабилността и устойчивостта на света. „Защото ако всеки световен лидер реши да се оттегли от такива значими споразумения, то тогава биха възникнали много регионални и други конфликти“, обясни бившият министър.

„Това не е добър лидерски ход и от тази гледна точка смятам, че ще има загуба в световен мащаб – недоверие и лоши примери“, добави още Караджова.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие