В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Все по-голям потенциал за бизнес развитие пред технологичните компании

Илия Темелков, HiComm, В развитие, 01.06.2017

Илия Темелков, HiComm. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илия Темелков, HiComm. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Потенциалът пред технологичния гигант Amazon е много голям в контекста на бъдещото развитие на дигиталните технологии. Това коментира Илия Темелков от HiComm в ефира на "В развитие" с Велко Каменов. 

По думите му повечето американски ритейл вериги изпитват сериозни трудности пред преминаването им в онлайн търговията, докато Amazon има фино и прецизно изградена система за извършване на процесите от производител до потребител. 

Продажбите и оборотите в офлайн ритейла спадат, докато в онлайн ритейла наблюдаваме обратния тренд. "Нормално е да предпочиташ да инвестираш парите си там, където приходите се покачват", коментира още Темелков относно историческия връх на акциите на компанията. 

Сливането с дигиталните технологии ще става все по-голямо, което означава, че потенциалът за бизнес развитие на технологичните компании ще става все по-голям, отбеляза експертът. "Тенденцията в последните години е за огромни ръстове на технологичните компании. В момента сме на прага на една от най-големите технологични революции, които някога са се случвали благодарение на изкуствения интелект. В тази сфера има изключително много пари, което означава, че тези компании ще бъдат много скъпи", поясни Темелков. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие