В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Реална ли е възможността за затопляне на отношенията по оста Брюксел-Анкара

Зоя Димитрова, журналист, В развитие, 01.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако се съди по думите на Ердоган и Чавушоглу е постигнато е споразумение (между ЕС и Турция- бел.ред.) за изготвяне на пътна карта, която предвижда поредица от преговори, които да решат съществуващите между Турция и ЕС проблеми и да бъде даден тласък на двустранните преговори.

Това каза в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова журналистът Зоя Димитрова.

„От ЕС не дойде потвърждение за наличието на график, по-ското се съобщи, че преговорите продължават. Първата среща ще бъде още на 13 юни. Тя ще бъде свързана със спогодбата за бежанците, постигната през март 2016.“, добави още тя.

„Определено и ЕС, и Турция имат интерес от възобновяване на диалога и решаване на част от проблемите, които съществуват между тях. Те могат да бъдат решени единствено чрез взаимни отстъпки, защото в продължение на години реториката между представители на европейски страни и Турция се втвърди много и доведе до влошаване на отношенията“, каза още Димитрова.

„Мисля, че с ЕС Ердоган ще прояви гъвкавост и ловкост, които са характерни за него като политик, за да не прекъсва напълно двустранните отношения", смята гостът в студиото.

Вижте повече във видеото:


 

Последни новини
Още от В развитие