В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Търсят се български производители на мебели

Руне Педерсен във В развитие, 30.05.2017

Руне Педерсен, директор Комуникации в JYSK Nordic. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Руне Педерсен, директор Комуникации в JYSK Nordic. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новият логистичен център на датската верига за мебели и стоки за дома JYSK, който предстои да се открие в България, в Индустриална зона Божурище, ще осигури много по-добро обслужване не само на клиентите в България, но и в целия Балкански регион. Това каза Руне Педерсен, директор Комуникации в JYSK Nordic, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Центърът ще бъде четвърти за JYSK, като останалите са в Дания, Швеция и Полша". 

"Инвестицията в логистичния център в България е на стойност над 100 млн. евро и е много важна за JUSK. Искаме да започнем да използваме центъра през есента на 2018 година и напълно да бъде завършен през пролетта на 2019". ​

Инвестицията ще създаде 300 нови работни места и ще обслужва операциите на компанията в цяла Югоизточна Европа.

"Планираме да инвестираме в още 5 до 7 нови магазина в България". 

Гостът сподели, че компанията търси производители на мебели в България и Румъния, които правят качествени продукти, с които веригата да работи. 

"За последната финансова година оборотът на JUSK е 3,1 млрд. евро оборот, а от тях печалба са 420 млн. евро. Отваряме около 100 нови магазина всяка година, като най-голям оборот и печалба се правят в "старите държави на JUSK" - скандинавските страни. Но относно растежа - потенциал има в Румъния, България и останалите балкански страни - и точно тук отваряме нови магазини".

Какви кадри ще се търсят за новия логистичен център? Какви са другите планове за разрастване на компанията? Кои са основните пазари на JUSK?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие