В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Проактивни ли са младите в България

Ана Николова и Петър Дяксов във В развитие, 30.05.2017

 Ана Николова - президент на JCI България през 2016 и Петър Дяксов, президент на организацията за 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ана Николова - президент на JCI България през 2016 и Петър Дяксов, президент на организацията за 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На държавата не може да се разчита, че ще разрешава проблемите ни, но може да се работи с нея. Все повече са младите хора, които са активни и се превръщат в двигатели на позитивната промяната в обществото, която желаят. Осъзнава се и ползата от членството в организации, като Junior Chamber International (JCI), която обединява млади лидери в над 120 държави в цял свят. Това коментираха Ана Николова - президент на JCI България през 2016 и Петър Дяксов, президент на организацията за 2017, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

През 2019 София и Junior Chamber International България ще бъде домакин на европейската среща на президентите на JCI. Организацията има 150 хиляди активни членове в световен мащаб и освен, че дава възможност на младите хора до 40 годишна възраст да развият себе си като лидери, съдейства за положителната промяна в страните, в които развива дейност в няколко основни направления - образование, културни инициативи и социални проекти.

Работи се изцяло на локален принцип според нуждите, които обществото има в момента, подчертаха гостите. В България активната дейност след известно затишие е подновена през 2011 и вече има 85 официални члена в пет локални секции - в София, Пловдив, Варна, Плевен и Свищов.

"Нашата цел е да помагаме на обществото да се развива". 

"Ние не търсим доброволци, а млади хора, които искат да осъществяват промени".

Как финансира организацията и какво е мястото на България в JCI? Какво е значението на принципа за ротация на председателството на организацията? Кои са следващите два знакови български града, в които предстои да стартира дейност организацията на младите лидери? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие