В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Визитата на Тръмп в чужбина може да бъде определена като успех

Д-р Бойко Вълчев от катедра Международни отношения в УНСС, В развитие, 29.05.2017

Д-р Бойко Вълчев от катедра Международни отношения в УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Бойко Вълчев от катедра Международни отношения в УНСС. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първата официална визита на американския президент Доналд Тръмп в чужбина може да бъде определена като успех. Това коментира д-р Бойко Вълчев от катедра "Международни отношения" в УНСС в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му Доналд Тръмп направи впечатление като американски президент, който е решен да даде нов тласък на икономиката на САЩ с оглед на голямата сделка, която сключи в Саудитска Арабия. 

Според д-р Вълчев може да се очаква сближаване на отношенията на САЩ със Саудитска Арабия и Израел при президентството на Доналд Тръмп. "Интересно ще бъде как ще се развият отношенията между САЩ и Турция, която не бе част от първата визита на Тръмп, но традиционно е един от важните съюзници на САЩ в Близкия изток", допълни той. 

НАТО не е готов да бъде на предната линия в борбата срещу тероризма, посочи още той. Борбата с тероризма може да се води единствено с много внимателна работа на службите в самите държави членки на НАТО и с доста по-ефективна политика в Близкия изток за разрешаване на Сирийския конфликт, допълни преподавателят. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие