В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

НАТО ще участва в коалицията срещу Сирия - въпросът е как

Д-р Калоян Методиев във В развитие, 25.05.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Обявенат заявка, че НАТО ще участва във водената от САЩ коалиция срещу ИДИЛ още не значи участие и не е изчистена. Това каза д-р Калоян Методиев, политически анализатор, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"По-голямата част от страните в НАТО отказват да участват в сухопътни операции в региона. Този въпрос все още е спорен".

Едно е да участваш логистично, а съвсем разлино да участваш с жива сила и да трябва да жертваш хора, подчерта гостът. "От друга страна контекстът на развитие на ситуацията не трябва да се пренебрегва - срещата се провежда само ден след атентата в Манчестър и очевидно ще се вплете нуждата от сухопътна операция с цялостната борба с тероризма".

"Че ще се участва - ще се участва. Въпросът е как".

Какво да очакваме по отношение на финансирането на НАТО? Какво ще се случи с НАТО, ако Доналд Тръмп не потвръди чл. 5? Каква е връзката между европейската политика и оцеляването на ИДИЛ? Може ли да се избегне консенсус, вкючващ Русия и Великобритания за решаването на Сирийския въпрос? Доколко е важна ролята на Русия?

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие