В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ксела България с намерения за нови инвестиции и работни места

Йенс Тиерфелдер, управител на Ксела България, В развитие, 25.05.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Към момента имаме точно 134 служители, като до края на годината ще станат 143. Тъй като инвестираме в разширяване на производствените мощности, ще се наложи и догодина да назначим още персонал.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова Йенс Тиерфелдер, управителяна Ксела България, дъщерна компания на германският производител на строителни материали, сред които и блокчетата Ytong, Xella. Преди няколко дена пък стана ясно, че компанията планира да инвестира над 1 млн. лева в завода си в Добрич.

„В тази връзка трябва да споменем, че преди две години създадохме нов отдел в Ксела България, който се занимава с услуги за нашите немски колеги. В него работят 22 млади инженери, като там също полагаме усилия за разширяване пред следващите две години. Тоест броят на новите служители може да е доста по-голям“, добави Тиерфелдер.

„Заводът в Добрич от откриването си през 2006 има много успешна история в нашата група. Между 100-те завода, които има Xella по света всяка година има вътрешен конкурс, като се излъчва най-добрият. За последните 10 години Добрич три пъти е попадал на първо място“, посочи още гостът в студиото.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие