В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Банковата система – стабилна, ликвидна и добре капитализирана

Петя Димитрова, гл. изп. директор на Пощенска банка, В развитие, 24.05.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За 25 години банковият сектор измина много дълъг път с немалко препятствия. Някои от тези препятствия бяха много, много сериозни, но смятам, че към днешна дата можем да се похвалим с много стабилна банкова система, която е много добре капитализирана и ликвидна.

Това каза в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова главният изпълнителен директор на „Пощенска банка“ Петя Димитрова. Интервюто си, излъчено в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова, Димитрова даде по време на церемонията по честването на 25-тата годишнина от създаването на Асоциацията на банките в България (АББ), която се проведе днес (24 май).

„Периодът 1996-1997 година е най-кризисният за цялата банкова система в България и за банковата общност като цяло. Но това вече е далеч зад гърба ни. 2014 също бе сравнително кризисна, но видяхме, че банковата система остана стабилна. Мисля, че доверието отново е възвърнато, особено след като преминахме стрес тестовете и проверката на качеството на активите“, посочи още изпълнителният директор на „Пощенска банка“.

Цялото интервю - в приложеното видео:

 

Последни новини
Още от В развитие