В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тереза Мей печели с обещания за сигурност и силно лидерство

Мартин Табаков във В развитие, 23.05.2017

Мартин Табаков,  политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Табаков, политически анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Терористичният акт във Великобритания, на който станахме свидетели вчера, ще рефлектира в масово гласуване за силно лидерство и сигурност, които са обещавани от Тереза Мей. Това каза политическият анализатор Мартин Табаков в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Тереза Мей, макар и да не иска да бонифицира от този акт, в крайна сметка ще го направи. Защото именно в нейно лице гражданите разпознават възможност и за по-добра сделка с ЕС и за по-голяма сигурност в рамките на Великобритания. Още повече, че основният й конкурент - Корбин - изглежда доста несериозно на неин фон. Това е човек, който в миналото е изказвал симпатии по отношение на ирландските националисти например. Не си представям друга инстинктивната реакция на британските избиратели, освен да разпознаят в Тереза Мей кандидатът, който ще им донесе сигурност и лидерство".

Важен въпрос, който трябва да се разглежда в контекста на Brexit, е въпросът със споделянето на разузнавателна информация за борба с тероризма, каза гостът. "Великобритания има най-силен принос за разследването на терористични активности и трябва да се реши каква ще бъде по-нататъшната съдба на Интерпол. Дали информацията, която събират британските служби, ще бъде споделяна с европейските след Brexit".

Какви са изводите от първите посещения на Тръмп, като президент, в чужбина? Как се разглежда успешната сделка между Израел и Палестина през призмата на САЩ?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие