В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Отбрана, сигурност и КТБ на фокус сред предстоящите събития

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg, В развитие, 22.05.2017

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През тази седмица във фокуса на вниманието ще попадне казусът около оттеглянето на доклада за отбраната, който бе изтеглен от вицепремиера. Това коментира главният редактор на Dnes.bg Златко Желев в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев. 

Заедно с главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов той коментира събитията през изминалата седмица и предстоящите събития през тази седмица. 

Интерес ще представлява и публикуването на стенограмата на заседанието на КТБ, свикването от президента на консултативния съвет по национална сигурност по темата за опазване на границите и мигрантския поток, коментираха още те. 

През миналата седмица бе отчетено ново понижение на преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ), като те спадат с 206 млн. лева през март, коментира Попов, допълвайки, че преди година е записано повишение от около 55,5 млн. лева.

Сред останалите макроикономически данни се открои и дефицитът по текущата сметка от над 253 млн. евро през март в сравнение с отчетения излишък от 131 млн. евро, посочи той. 

 

Последни новини
Още от В развитие