В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Номинациите за Central European Startup Awards са до края на май

Деница Симеонова и Николай Николов във В развитие, 16.05.2017

Деница Симеонова и Николай Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Деница Симеонова и Николай Николов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конкурсът Central European Startup Awards е шанс българските стартиращи компании да бъдат забелязани от инвеститори не само в България, но и в чужбина, а номинациите приключват в края на месеца.  Това казаха  Деница Симеонова, изпълнителен директор на Асоциация на българските лидери и предприемачи и Николай Николов, проектен лидер на ABLE Mentor, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

За втора поредна година българската стартъп екосистема ще има възможност да се съревновава с най-успешните нововъзникващи компании в региона на Централна и Източна Европа. Събитието Central European Startup Awards цели да свърже бизнеса и идеите на предприемачите в Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България.

Всички стартиращи компании в България са добре дошли да се самономинират или да номинират изявени компании онлайн в 12 категории, каза Симеонова. "Ще бъдат избрани стартъп на годината, основател на годината, инвеститор, най-добра стартираща компания в начален етап, стартъп с най-голямо социално въздействие, най-добър стартъп в областта на интернет на нещата, най-добър стартъп в областта на финтех".

"Ще бъдат отличени и компании, работещи в областта на разработването на изкуствен интелект, решенията за умни градове, биотехнологични стартъпи, както и коуъркинг пространства и акселераторски програми", допълниха гостите. Те подчертаха, че номинациите са отворени онлайн до 31 май включително, а между 17 юли и 10 август ще има публично гласуване. 

"След това ще се включи и жури, за да се стигне до националния финал, след което същото ще се случи и на международно ниво", каза още Симеонова. То ще приключи с голям финал, който ще се проведе в София през ноември.  

Каква е добавената стойност за компаниите да се включват в това състезание? Как да развиваме предприемаческия начин на мислене в България? Има ли дефицит на таланти в бизнеса? Къде и как се коват талантите на бизнеса? Как ще привличаме чужди инвестиции в местни стартъп компании? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие